Çift Ana Dal ve Yan Dal Programları

Çift Ana Dal Programı

SAY puan türüyle yerleşmiş öğrencilerden birinci sınıf sonunda genel not ortalaması 3,30 veya daha yüksek olanlara Fen Fakültesi’nin Fizik ve Matematik bölümlerinde ikinci ana dal yapma olanağı sunulmaktadır. Dileyen öğrenciler, bölümlerinde birinci yıllarını tamamladıktan sonra ikinci ana dal yapmak üzere başvurabilir. İkinci ana dal yapan öğrenciler, her iki ana dalın programını tamamladıklarında çift diplomayla mezun olur.

Yan Dal Programları

Bilkent Üniversitesi’nde çeşitli bölümler yan dal programı sunmaktadır. Birinci yıl sonunda genel not ortalaması 3,00 veya daha yüksek olan öğrenciler yan dal programına başvurabilir. Yan dal müfredatını tamamlayan öğrencilere ana dal diplomasıyla birlikte yan dal sertifikası verilir. Halen yürütülmekte olan yan dal programları şunlardır:

Fizik Felsefe
Kimya İngiliz Dili ve Edebiyatı