Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin dört yıllık lisans bölümleri şunlardır:
Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü
Bilişim sistemleri ve teknolojileri, bilgi çağının ve iş dünyasının en değerli yapıtaşlarındandır. Hemen her sektörde stratejik rol oynayan bu alanlar, e-devlet, kablosuz haberleşme, mobil iletişim, kurumsal kaynak planlaması, e-ticaret, akıllı şehirler gibi kollara yayılmaktadır.
Bölümün eğitim programında yazılım geliştirme, veri tabanı ve ağ iletişimi uygulamaları, internet tabanlı sistemlerin geliştirilmesi ve yazılım mühendisliği gibi güncel konulara yer verilir. Öğrenciler, kazandıkları teknik becerileri temel bilim, işletme ve iletişim dersleriyle desteklemektedir.
Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü, sektörün önde gelen firmalarıyla yaptığı anlaşmalar doğrultusunda eğitim programını çeşitli ders, proje ve uygulamalarla güçlendirmektedir. Ağ teknolojilerinde Cisco, iş zekâsında Oracle, bulut bilişim teknolojileri, büyük veri, veri analitiği ve güvenlik konularında ise Amazon ve Huawei ile gerçekleştirilen çözüm ortaklıkları, öğrencilerin bilişim endüstrisiyle kuvvetli bağlar kurmasını sağlamaktadır.
Öğrenciler, yaz stajına ek olarak yürütülen dönem stajı süresince yurt içi veya yurt dışında seçkin firmalarda çalışarak bilişim sektörünü yakından tanırlar. Üçüncü sınıfın bahar yarıyılındaki bu stajda çoğunlukla iş teklifleri alır, başarılı bir kariyere erkenden adım atarlar.
Bölüm mezunları; Accenture, Akbank, Amazon, Arçelik, Bosch, Cisco, Commencis, Cybersoft, Deloitte, Ekin, Enerjisa, Ericsson, Facebook, Garanti BBVA, Getir, Havelsan, HP, Huawei, IBM, Instagram, Koç Sistem, Likom, Loop Games, Microsoft, Netaş, Nokta, Oculus, Oracle, Picus, Roketsan, Samsung, SAP, Siemens, Sony,Turkcell, Türk Telekom, Uber, Udemy ve Zynga gibi şirketlerde, yazılım, sistem ve iş geliştirme alanlarına ilişkin önemli pozisyonlarda görev yapmaktadır.
Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü
Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü, otel yöneticiliği, seyahat acenteciliği ve yiyecek-içecek hizmetleri sektörlerinde dünyanın her bölgesinde görev yapabilecek turizm profesyonelleri yetiştirmektedir. Bölüm, Yükseköğretim Kurulu’nca yetkilendirilmiş Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu tarafından akredite edilmiştir.
Bölümün eğitim programında mesleki uzmanlaşmaya yönelik uygulamalı çalışmalara özel önem verilir. Bu çerçevede öğrencilere otel ve seyahat acenteleri ile bu işletmelerin kullandığı turizm yazılımları ve muhasebe sistemlerine dair en güncel bilgiler aktarılır.
Yiyecek üretimi dersleri, uluslararası üne sahip eğitmenler ile uygulama mutfağında gerçekleştirilir. Öğrenciler, uygulama mutfağındaki yaratıcılıklarını, bölümün Le Piment Rouge Restoranı’nda konuklara sunarlar. Pazarlama, insan kaynakları yönetimi ve finans gibi işletme ağırlıklı derslerde de yöneticilik becerilerini geliştirirler. Seçmeli yabancı dil yelpazesi ise öğrencilerin turizmdeki küresel gelişmelere uyumunu kolaylaştıracak alternatifler sağlar.
Bölüm öğrencileri, Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin dönem stajı uygulamasıyla, yaz stajlarına ek olarak eğitimlerinin üçüncü yılında bir dönem süresince sektörün tanınmış firmalarında görev yaparlar. Böylelikle çalışma hayatına henüz öğrenciyken uyum sağlar, gösterdikleri başarılarla mezuniyet sonrasına yönelik iş teklifleri alırlar.
Crowne Plaza, Çırağan Palace Kempinski, Four Seasons, Hilton, Hyatt, Marriott, Mövenpick, Ritz-Carlton, Sheraton, Swissotel, BTA Yiyecek ve İçecek Hizmetleri, İstanbul Yiyecek İçecek Grubu, Serenas, Setur, Spago ve THY, Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü mezunlarını tercih eden kurumlardandır.