Son Sınıf Öğrencilerimizden

Bilkent’i Bilkent yapanların hikayelerini paylaşabilmek için mezuniyet sınıfına sorular soruyoruz. #MezuniyetRüzgarı serimizde, kampüs içinde geziyoruz.

#Bilkent23

2023 yılında Mezuniyet sınıfına bu soruları sorduk:

1. Üniversitede edindiğiniz deneyimler ışığında yeni öğrencilere neler önerirsiniz?
2. Bilkent’te şu ana kadar yaşadıklarınızı üç kelimeyle tanımlar mısınız?
3. Kampüste en çok sevdiğiniz yer neresi?

 

Utku Akyüz: 1. Bilkent, üniversite ve kampüs hayatını bir arada en iyi yaşayabileceğiniz, yemyeşil bir üniversite. Üniversitede sandığınızdan daha zorlu yollar olduğunu göreceksiniz; derslerinizde, sorumluluk aldığınız işlerde herkesten daha fazlasını elde etmeye gayret edin ve bundan keyif alın. Mühendislik Fakültesi, sizlerden akademik başarının yanında bir vizyon da kazanmanızı bekler. Ben bir mühendislik öğrencisi olarak neredeyse iki yıl yarı zamanlı yazılım geliştiricisi olarak çalıştım ve bunun çok büyük faydasını gördüm. Yazılım dünyasında iş hayatına atılmış bir makine mühendisi mezunu olarak en önemli tavsiyem kendinizi kısıtlamayın, ulaşmayı hayal ettiğiniz noktalara doğru güçlü adımlar atın, sınırlarınızı zorlayın ve umutsuzluğa kapılmadan çalışın. Çalışmak, başarının tek anahtarıdır. Kendinizin %120’sine ulaşın. Çok okuyun, çok insanla tanışın, dostlar edinin, çok eğlenin, çok gezin, çok sevin.
2. Azim, başarı, arkadaşlık.
3. 92. yurt, üniversite hayatımın başında en fazla insanla tanışıp en çok eğlendiğim, kendimi güvende hissettiğim, nezih bir yerdi. Anıları ve sakinliği, 92. yurdu kampüsteki favori noktam yapıyor.

 

Nisa Göksu Laçinel: 1. Hayat, özellikle de Bilkent içeren bir hayat, insanın karşısına çok fazla sürpriz çıkarıyor. Mesela ben üniversiteye başlamadan önce nasıl bir üniversite hayatım olacak, nasıl insanlarla tanışacağım diye sayısız hayal kurardım. Şimdi geriye dönüp baktığımda Bilkent’in bana hayallerimin çok daha ötesinde yıllar sağlamış olduğunu fark ediyorum. Dürüst olmam gerekirse geçirdiğim yıllar beni olmak istediğim insan değil, olmam gereken insan yaptı ve bu gerçekten çok kıymetli. İşte tam da bu yüzden yeni öğrencilere bütün yaşayacaklarının yolculuğun bir parçası olduğunu unutmamalarını, karşılaşacakları sürprizlerin tadını çıkarmalarını öneriyorum.
2. Dostluk, değişim, yorgunluk.
3. MA Binası

 

 

Derinsu Danışman: 1. Kendinin çok farklı versiyonlarıyla tanışacağın o senelere hoş geldin!  Unutma ki değişim kaçınılmaz, bir o kadar gerekli ve bunda korkacak bir şey yok. Önümüzdeki dört yıl boyunca pişman olacağın tek şey yapmadıkların olacak. Spor takımları, kulüp etkinlikleri, araştırma laboratuvarları… Aklına ne gelirse erteleme ve gerekeni yap! Burada daha önce farkında olmadığın yanlarını keşfedeceksin, daha önce düşünmediğin konular hakkında düşüneceksin, hatalar da yapacaksın, ama yoluna devam edeceksin, bir de çok seveceğin insanlarla tanışacaksın. Kampüsün en güzel yanı, sana evin gibi hissettirecek olması. TMD servisinden indiğinde, sevdiğin insanlarla beraber yürüyüp her adımda Ankara’nın tadını çıkarmayı da unutma!
2. “No late submissions!”
3. MA ile V binaları arasındaki yol.

 

 

Emirhan Pekşen: 1. Bilkent’e gelen her öğrenci, üniversiteyi kendini geliştireceği ve hayatına vizyon katarak büyük bir sıçrama yapabileceği bir yer olarak görmeli. Burada sizden bambaşka arka planlara sahip, daha önce adını duymadığınız konularda kendilerini geliştirmiş yığınla insan var.
Öğrencilikten sonra bu kadar çeşitli ve bu kadar gelişime açık bir yer bulmak nerdeyse imkânsız olacak. Dolayısıyla üniversite yılları çok verimli geçirilmesi gereken yıllar olarak görülmeli. Burada bahsettiğim sadece derslerle ilgili bir gelişim değil; yurt mutfaklarındaki muhabbettin, halı sahalardaki hırsın, arkadaşlarla yapılan gezilerdeki sırdaşlığın içine gömülü bir gelişim. Yani hayatın olağan akışı içinde büyüyüp gelişmelisiniz. Şöyle arkanıza dönüp baktığınızda heyecan, mutluluk, azim, yorgunluk, macera ve telaş dolu bir sürü anınız olsun. Anlatacak bir hikâyeniz olsun. Üniversite hayatınız boyunca nereden geldiğinizi hiç unutmayın; sizi yetiştiren, bugüne getiren değerlere sarılın. Unutmayın ki şahsiyetiniz üstüne inşa etmiş olduğunuz değerlerinizi öyle veya böyle bağnazlık olarak niteleyenler çıkabilir. Hem öğrenmeye açık kalmaya hem de değerlerinizi kaybetmemeye çalışın.
2. Hamdım, piştim, yandım.
3. 77. yurt 109. oda

 

 

Zeynep Kıcıman: 1. Üniversite eğitimi ne kadar zorlu bir süreç olsa da bunun olumlu yönlerine odaklanmalarını, ders yükü ağır ve yoğun olsa da üniversite hayatının keyfini çıkarmalarını öneririm. Buna en çok yardımcı olan şey ise sosyalleşmek bana kalırsa. Dengeyi bulmaya çalışmalarını ve sadece sonuca odaklanıp kendilerini bir şeylerden geri tutmamalarını tavsiye edebilirim. Katılabileceğiniz kadar etkinliğe katılın, kampüste geçirebileceğiniz kadar vakit geçirin. Hata da yapabilirsiniz, ama hatalardan ders almak ve gelişmek için çok güzel bir yerdir Bilkent.
2. Farkındalık, dayanıklılık, tecrübe.
3. A binası masaları ve Fiero.

 

 

Lara Fenercioğlu: 1. Üniversite hayatımın önemli bir kısmını ders çalışarak geçirmiş olsam da yeri geldiğinde kendime zaman ayırmayı da öğrendim. Okulun spor kurslarına, öğrenci kulüplerine ve Bilgi ve Tanıtım Ofisi’ne katılarak bireysel ve sosyal becerilerimi de geliştirmeye çabaladım. Zaman zaman Bilkent Senfoni Orkestrası konserlerine ve Bilkent Tiyatro bölümünün oyunlarına gittim. Hâlâ deneyemediğim şeyler vardır elbet; ama mezun olurken fark ediyorum ki bu kampüste daha sayamadığım pek çok tecrübe edinmişim, belki de başka hiçbir yerde yaşayamayacağım anılar biriktirmişim, birbirinden değerli arkadaşlar kazanmışım. Çok yorulduğum zamanlar oldu; ama geriye dönüp bakınca aslında bunların da yolculuğun birer parçası olduğunu fark ettim. Lütfen üniversite yıllarınızı iyi değerlendirin, kendinizi keşfedin ve her zaman daha iyisi için çabalayın. Umarım sizler de üniversite yıllarınızı güzel hatırlarsınız ve bizler gibi Bilkent’i seçmekten gurur duyan mezunlar olursunuz.
2. Deneyim, heyecan, stres.
3. Bilgi ve Tanıtım Ofisi, EA 4. kat, L binasındaki Coffee Break

 

 

Ege Sabuncu: 1. Sosyal çevre derim. Zorlu bir üniversite sınavı maratonundan sonra Bilkent’i kazanıp rahatlamak gibisi yok diye düşünülür; fakat asıl akademik hayat Bilkent’i kazandıktan sonra başlar. Ödevli, ara sınavlı, finalli, koşuşturmalı, yoğun bir tempoda, bireyin bir de sosyal çevre oluşturabilmesinin hayati bir önem taşıdığını düşünüyorum. Çünkü yolun sonuna vardığımızda, elimize diplomayı alıp etrafımıza baktığımızda bu başarıyı paylaşacak bir çevre elde etmişsek, işte o zaman üniversite hayatı buymuş deyip keyif alabiliyor insan.
2. Yadırgamamak, olgunluk, yönetmek.
3. 76. Yurt çimleri (manzarası muazzam)

 

 

 

İrem Civek: 1. Ben sağlık meslek lisesi mezunuyum, üniversite okumadan da bir meslek sahibi olabiliyordum; fakat üniversite hayatını da yaşamalıyım düşüncesiyle başladığım bu yolda kendime kattığım birçok şey oldu. Vizyonum, olaylara bakış açım, insanlarla iletişimim her geçen gün gelişti; en önemlisi de birçok tecrübe edindiğim belki eğlenceli, belki de duygusal anılar biriktirme fırsatım oldu. Ben her insanın kendini bulabilmesi ve daha iyi tanıyabilmesi için üniversite okumasını tavsiye ediyorum. Tabii ki bu noktada okul tercihi çok önemli. Bilkent’te okumuş olmaktan hiç pişman olmadım; aksine kendimi geliştirdiğim birçok şeyin en büyük dayanağı Bilkent. Umarım siz yeni öğrenciler de kendiniz için en doğru yolu bulursunuz!
2. Arkadaşlık, azim, vizyon
3. Kampüste en çok sevdiğim yer biraz ilginç ve okuduğum bölüm olan CTIS yani Doğu Kampüsteki C Binası 🙂

 

 

Gökçe Kenar: 1. Okula girdiğim ilk yılda Bilkent Wolves Kadın Futbol Takımı ile tanıştım ve okul hayatımın çok önemli bir kısmını takımıma ve parçası olduğum Bilkent United’a borçluyum. Kurduğumuz arkadaşlıklar, takım arkadaşlığından çok, bir aile oldu benim için. Bilkent bazen zor olabiliyor; ama önemli olan, içerisinde sevebildiğin ve kendini ait hissedebildiğin bir yer bulmak ki bunu da ilgi duyduğunuz spor takımlarına veya kulüplere katılarak yapabilirsiniz. Bu sayede hem güzel arkadaşlıklar kurabilir hem de bu motivasyon ile akademik olarak başarı yakalayabilirsiniz. Üniversitede mutlaka yeniliklere açık olmaya çalışın ve bunun size pozitif bir getirisi olabileceğini unutmayın:)
2. Emek, dostluk, BUnited
3. Günbatımının güzel gözüktüğü yurtlar açık spor kompleksi

 

#Bilkent22

2022 yılında Mezuniyet sınıfına bu soruları sorduk:

1. Üniversitede edindiğiniz deneyimler ışığında yeni öğrencilere neler önerirsiniz?
2. Bilkent’te şu ana kadar yaşadıklarınızı üç kelimeyle tanımlar mısınız?
3. Kampüste en çok sevdiğiniz yer neresi?

 

İlke Karya Saygılı: 1. Akademik açıdan okulun sunduğu bütün imkânlardan yararlanmalarını, sosyal olarak da aktif olmayı unutmamalarını önerebilirim. 1. sınıftan itibaren hem içinde bulunduğum öğrenci kulübü hem de Bilkent Tanıtım Ofisi’nde rehber olmak 5 senelik Bilkent hayatımın en keyifli zamanlarıydı. Üniversite hayatı sizi ileride siz yapacak kazanımları edinmek için her ne kadar uzun görünse de oldukça kısa bir zaman. Bu zamanı iyi değerlendirmek için etrafınıza bakmayı ihmal etmeyin, çünkü Bilkent bunu yapabilmeniz için sayısız fırsat sunuyor. Okulda geçirdiğiniz her yılın kendine özgü zorlukları ve keyifli yanları var. Bunları kaçırmadan hem akademik hem de sosyal anlamda donanım kazanmaya bakın, okuldaki anlarınızın kıymetini bilin 🙂
2. Farkındalık, gelişim, dostluklar
3. EB-105 ve pek kimse adını ve yerini bilmese de U Binası.

 

 

Onurcan Güler: 1. Üniversite, insanların yoğun bir çalışma temposu içinde birbirleriyle entelektüel ilişkiler geliştirdikleri bir yer. Öğrenciler olarak bizlere düşen, bu verimli ilişkilerden mümkün olduğunca yararlanabilmek. Akademinin ve iş hayatının geldiği nokta dolayısıyla hepimizin fazlasıyla maruz kaldığı not ortalaması, özgeçmiş, staj veya iş kabulü gibi konular üniversite eğitiminden asıl almamız gereken öze gölge düşürmemeli. Eleştirel düşünebilmek, disiplinlerarası çalışabilmek, anlamlı ve mutlu bir hayat inşa edebilmek için akademiye ihtiyacımız var.
2. Nature versus nurture.
3. İhsan Doğramacı heykeli arkasındaki banklar

 

 

 

Burak Dere: 1. Bilkent’te okumak insanın hayatına birbirinden güzel dostluklar katıyor; bununla birlikte inanılmaz eğlenceli bir üniversite hayatı yaşama fırsatınız oluyor. Kampüsün sağladığı sosyal faaliyetlerden yararlanmak üniversite hayatınızın çok keyifli geçmesini sağlarken, bir yandan da yoğun tempodan uzaklaşmanızı sağlıyor. Üniversite hayatının bence iki en önemli parçası, sosyal ve akademik hayatın dengesini sağladığınız takdirde okuldan yüksek verim almanız. Bu sayede emeklerinizin meyvesini akademik başarı olarak toplamanın yanı sıra renkli bir sosyal hayata da sahip olabiliyorsunuz. Bilkent’i akademik temponun bir an bile düşmediğini aklınızdan çıkarmadan tercih edin, ama bu temponun tatlı yorgunluğunu arkadaşlarınızla eğlenerek alabileceğinizi de kesinlikle unutmayın. Üniversite hayatınızı yönlendirmek tamamen sizin elinizde ve her zaman tadını çıkarın!
2. Tecrübe, Saygınlık, Eğlence
3. Bilgi ve Tanıtım Ofisi ve 81-82. yurt otoparkı

 

 

Öznur Öztürk: 1. Okulun ve derslerin kendilerine özgü sorumluluklarından dolayı bazen sadece sınavlardan ve derslerden aldığımız notlara odaklanabiliyoruz; fakat geriye dönüp baktığımda aldığım notları değil, süreç boyunca hissettiklerimi, arkadaşlarımla paylaştığım deneyimleri ve hayat boyu benimle kalacak öğretileri hatırlıyorum. Bilkent serüvenine yeni başlayacak arkadaşlara, derslerinde başarıyı yakalamaya çalışırken, aynı zamanda tecrübe ettikleri anları da kaçırmamalarını öneririm.
Bilkentli olmanın bir ayrıcalığı da bize hayatın her alanında kullanabileceğimiz iletişim, sunum, yabancı dil ve dijital okuryazarlık gibi beceriler kazandırması. Ben bu ayrıcalığın faydasını yaptığım başvurularda ve sosyal hayatımda görüyorum. Yeni başlayacak arkadaşlarımın da karşılarına çıkan her fırsatta bu becerilerini geliştirmelerini önerebilirim.
2. Özgürlük, Bilinç, Dostluk
3. A binasının çim alan tarafında kalan ağaçların altındaki masalar, kampüs içerisinde en çok zaman geçirmeyi sevdiğim yer. 76’ncı yurdun önünde şehrin ışıklarına bakan banklar da yurtlardaki favori çay içme yerim.

 

 

Orhan Başaran: 1. Bilkent’e geldiğim ilk gün, geçireceğim muazzam günlerden bihaberdim. Bu okula adım atmak, yaklaşık 40 yıllık bu kültürün içine de adım atmak demekmiş. Bu kültür, sadece akademik ya da profesyonel hayattaki başarıyı temsil etmiyor, bir ömür nasıl yaşanır sorusunun cevabını içimize işliyor. Bilkent’te geçirdiğim yıllar beni hem mesleki, hem de sosyal anlamda çok geliştirdi. Bütün bunları sağlayan bu okulda bulunmak bir ayrıcalıktır ve bu ayrıcalığı yaşamak adına, okuduğunuz süre boyunca istediklerinizin peşinden koşun ve farklı imkanları keşfetmeye açık olun. Tabii eğlenmeyi de unutmayın…
2. Emek, Yorgunluk, Başarı
3. MA Binası

 

 

 

Zeynep Başol: 1. Lisans eğitimi, bence insanın sosyal, akademik, entelektüel olarak en çok geliştiği dönemlerden birisi. Yeni öğrencilere üniversitemizin geniş kaynaklarından sonuna kadar faydalanmalarını öneririm. Üniversite hayatım boyunca her öğrendiğim bilginin göründüğünden daha derin olduğunu ve daha çok bilmek için sorgulamayı, soru sormayı, daha çok okumayı ve tartışmayı öğrendim. Bilgiye değer vermelerini, öğrendiklerini sorgulamalarını, geliştirmeye çalışmalarını ve başkalarıyla paylaşmalarını da öneririm.
2. Büyüme, gelişme, değişme
3. V binası çalışma masaları

 

 

 

#Bilkent21

2021 yılında Mezuniyet sınıfına bu soruları sorduk:

1. Üniversitede edindiğiniz deneyimler ışığında yeni öğrencilere neler önerirsiniz?
2. Bilkent’te şu ana kadar yaşadıklarınızı üç kelimeyle tanımlar mısınız?
3. Kampüste en çok sevdiğiniz yer neresi?

 

Ecmel Pekel: 1. Bilkent Üniversitesi, üniversite yıllarını Türkiye’de geçirecek olan her ögrencinin hayallerini süsleyen, Ankara’da kocaman bir dünya aslında. Eğitim hayatınızdaki o son 4 yıl, Bilkentteyseniz bir dönüm noktası. Hayatınız, geleceğinizle ilgili plan yaparken burada attığınız her adım size bambaşka kapılar açabiliyor. Fakat elbette inanılmaz bir koşuşturmaya da hazır olmanızı öneririm. Uykusuz gecelerinizin sebebi eğlenceden çok bir şeyleri yetiştirme telaşından kaynaklanabilir. Fakat o süreçte bile iyi ki burdayım diyeceğinize, son gününüzde yüzünüzde kocaman, gururlu bir gülümsemeyle ayrılacağınıza emin olabilirsiniz. Buradaysanız ayrıcalıklısınız.
2. Tecrübe, Özgünlük, Farkındalık
3. Mayfest çim alanı havaların ısınmasıyla birlikte en çok zaman geçirdiğim yerlerden biri Bilkent Üniversitesinde. FF binası önü ise, her ders çıkışı ve molalarda arkadaşlarımla gelenek haline gelmiş bir toplanma noktası diyebilirim.

 

 

Emir Ataman: 1. Bilkent’teki serüveniniz bölümünüz ne olursa olsun bol bol koşturmalı ve sürprizlerle dolu olacağını garanti edebilirim. Üniversite hayatınızda geçmişe nazaran pek çok önemli karar vermek durumunda kalıyorsunuz. Bu kararlar başta gözünüzü korkutsa da bu kararların aslında sizi siz yaptığını sonradan fark ediyorsunuz. Yapmaktan gerçekten zevk aldığınız işlerin sakın arkasını bırakmayın, gerekirse onlar için risk almaktan da korkmayın. Birinci snıfın sonunda yaptığım bölüm değişikliği kararı benim için başta zorlayıcı olsada şu anda bana sayısız kapı araladığını söyleyebilirim. Bilkentli olmak sizi sadece akademik açıdan değil hayat görüşü açısından da farklı bir noktaya taşıyor ve sizi asıl değerli kılan da bu oluyor. Dolu dolu bir üniversite hayatı için okuduğunuz süre boyunca istediklerinizin peşinden koşun, farklı imkanları keşfetmeye açık olun, en önemlisi de zamanınızı iyi kullanmayı öğrenin. Bunları yaparken de Mayfest’in tadını çıkartmayı da unutmayın.
2. Deadline, Deneyim, Mayfest
3. EA önü

 

Süleyman Gözegü: 1. Üniversitenin ilk yılındaki heyecanımı hala hatırlıyorum. Daha önce yaşamadığım bir şehre geliyorum acaba buraya uyum sağlayabilecek miyim? Derslerimde başarı gösterebilecek miyim? gibi sorular aklıma takılıyordu. Yaşadıkça gördüm ki bunlar gözümde büyütmeye gerek olmayan şeylermiş. Bilkent’in akademik ve sosyal olanaklarla dolu kampüsü ve buradaki yaşam sayesinde harika bir üniversite hayatı geçirmekle birlikte çok iyi dostlar edindim. Sizlere tavsiyem üniversite sürecinde yeteneklerinizin farkına varın, neleri yapmaktan keyif aldığınızı keşfedin ve zamanınızı iyi yönetmeyi öğrenin 🙂
2. Tecrübe, Dostluklar, Çeviri
3. İki yer söylemek istiyorum. 76 çim alan ve bölüm binasında en çok vakit geçirdiğim Çeviri Topluluğu odası

 

 

 

Kübra Taşlıtepe: 1. Kişiliğime pek de uygun olmadığını fark ettiğim Fizik bölümünden Bilkent’in bana kattıkları sayesinde hayal bile edemeyeceğim bir Kübra olarak mezun oluyorum şimdi. Lisede asosyal sayılabilecek bir öğrenciyken Bilkent’in sosyal imkanları sayesinde kendimi çok fazla geliştirdim, pek çok kulüpte yer aldım ve arkadaşımla birlikte Kahve Kulübü’nü kurduk. Etkinlik zamanları sadece hayranlıkla izlediğim Motosiklet Kulübü’ne gün geldi başkan oldum. Bilkent o kadar çok imkan sunuyor ki burada geçirdiğiniz yıllarda kendinizi geliştirmemeniz mümkün değil, sadece gelişmek istemeniz yeterli. Bilkent öğrencisini zorluyor olsa da akademik anlamdaki başarılarını ve kişiye kattıklarını kimse göz ardı edemez. Yaşadığınız her anın tadını çıkarmaya çalışın, ne kadar okurken hiç bitmeyecekmiş gibi gelse de çok çabuk bitiyor maalesef. Üniversite yıllarınızı tecrübe, mutluluk ve eğlence dolu geçirmeniz dileğiyle!
2. Tecrübe, Eğlenme, Cesaret
3. Okulda evim gibi hissettiğim tek yer, SA binası. Ders çalışırken sabahladığım masalar, labda ve sınıflarda geçirdiğim saatler, semt servisi ile geldiğim zamanlarda derslerin başlamasını beklerken uyuduğum koltuklar, kötü ama tadını özleyeceğim kahve otomatı ve nicesi…..

 

Nurper Tezcan: 1. Ben 12. sınıfta üniversite sınavına çalışırken sürekli hayal kurardım. Kendimi bu şekilde motive ederdim. 1 yıl sonra şu an nerede olacağım? Nasıl bir üniversite hayatım olacak? Nasıl insanlarla tanışacağım? Şimdi dönüp baktığımda şunu çok net söyleyebilirim ki Bilkent bana hayallerimin ötesinde bir üniversite hayatı yaşattı. Ben bir devlet lisesinde nispeten kısıtlı imkanlarla okudum. Bu yüzden Bilkentin ve fakültemizin bizlere sağladığı imkanları çok net gözlemleyebiliyorum. Bilkent bizlere hem akademik hem de kişisel anlamda sağladığı sayısız fırsatla mükemmel bir deneyim yaşattı. Elinizden geldiğince bu fırsatları değerlendirin. Kendinizi her anlamda geliştirin. Yurtdışı tecrübesi yaşayın.
Son olarak da covid döneminde okumuş bir öğrencisi olarak şunu söyleyebilirim ki okulda geçirdiğiniz her anın kıymetini bilin.
2. Work & Play Hard
3. Bir İşletme öğrencisi olarak MA diyebilirim. Ders arasında arkadaşlarımla yorgunluğumuzu atmak için aldığımız bir kahve ve kahve sırasındaki sohbetlerimiz hiç unutmak istemeyeceğim anılarımdan. Tabii mayfest çimlerin yeri de her Bilkentli gibi benim için de ayrıdır.

 

Talip Batuhan Yılmaz: 1. Bilkent’in bana kattığı birçok tecrübenin ve kabiliyetin arasından en önemlisi öğrenmeyi öğrenmek diyebilirim. Okurken, değerli hocam Dr. Onur Özcan’ın minyatür robotik araştırma grubunda yer aldım ve bunun yanında Bilkent tanıtım rehberi olarak çalıştım. Tüm bunların kendi ayaklarının üstünde durabilen bağımsız bir birey haline gelmemde mühim bir yeri var. Bilkent’in bana kattığı tecrübelerden yola çıkarak, hata yapmaktan, yeni şeyler denemekten hiçbir zaman geri durmamanızı ve üniversitenin her anının tadını çıkarmaya çalışmanızı fazlasıyla öneririm.
2. Tecrübe, dostluk, mücadele
3. Rektörlük 5. kat yangın merdiveni

 

 

 

Derya Oğuzer: 1. Bilkent kendi alanımız açısından bizi hep yoğun bir çalışma temposuna tabi tutarak, bizden yaratıcı, farklı ve çoklu bir bakış açısı gerektiren ödevler bekliyor. Analitik düşünme kabiliyetiyle ve gerçekten öğrenerek, anlayarak başarılı olabileceğimiz sınavlarla bilgimizi test ediyor. Bunlar diplomamızı ayrıcalıklı kılan, bizlere alanımız hakkında bilinçli, bilgili, araştırmacı ve çözümcül bir kimlik kazandıran akademik tarafları. Bölümünüzle hiç ilgisi olmayan alanların derslerini ek ders olarak alabiliyorsunuz. Örneğin, bir hukuk öğrencisi olarak ben, bir spor dersini kredili ders olarak almıştım ve farklı bölümlerden bu dersi alan olan öğrencilerle dersi tamamladım.
Akademik olarak bize sağlanan sonsuz fırsatların yanı sıra kendimizi geliştirebileceğimiz ve öğrenimimizi, üniversite hayatımızı ve kalan yaşamımızı zenginleştirebileceğimiz bambaşka alanların da Bilkent’te çok desteklendiğini ve üniversitenin bu kısımlarına da kendimizi açtıkça çok eğlenceli olacağını göz ardı etmeyin!
2. Heyecan, emek, deneyim
3. FF binası önü, Mayfest ve A binası arkasındaki bahçe

 

 

#Bilkent20

2020 yılında Mezuniyet sınıfına bu soruları sorduk:

1. Üniversitede edindiğiniz deneyimler ışığında yeni öğrencilere neler önerirsiniz?
2. Bilkent’te şu ana kadar yaşadıklarınızı üç kelimeyle tanımlar mısınız?
3. Kampüste en çok sevdiğiniz yer neresi?

 

yagmurYağmur Çınar: 1. Bazen 4 yıl hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor ama inanılmaz hızlı bir şekilde sonuna geliyorsunuz. Mutlaka okuduğunuz bölümün zorlukları olacak ancak bu zorluğu sosyal hayatınızla dengelemeye çalışın. Eminim sizi mutlu edip kafanızı dağıtmanızı sağlayacak bölüm dışı dersler, kulüpler ve etkinlikler bulabileceksiniz. Bilkent size çeşitli imkanlar sağlayabilecek bir okul. Verilen derslerle yetinmeyin, mesela kendinizi geliştirmek için araştırma asistanı olarak lablarda görev alabilirsiniz (beni en çok geliştiren deneyim buydu). Bilkent’te karşınıza çıkacak herkes farklı bir dünya olacak ve buranın bir parçası olabileceğiniz en güzel okullardan biri olduğunu hissedeceksiniz. Tadını çıkarın.
2. Özveri, mücadele, bilim
3. ‪Sabah 7’de‬ “Mayfest” çim alan

 

 

dogukanDoğukan Çakarsın: 1. Bilkent Üniversitesi, kendini geliştirmek için mükemmel bir yer.
Derslerde yüksek verim almak dışında, sosyalleşmek ve birçok alanda yeteneğinizi keşfetmek için harika bir yer. Öğrencilik hayatım boyunca birçok toplulukta sorumluluk aldım, başkanlık yaptım. Bu topluluklar üniversiteye başlayan “Doğukan” ile mezun olan “Doğukan” arasında fark oluşturdu. Edindiğim tecrübelerime dayanarak yeni gelecek arkadaşlarıma verebileceğim en güzel tavsiye; topluluklara mutlaka katılıp hem insan ilişkilerini geliştirmeleri hem de kendilerini keşfetmeleridir.
2. Gelişmek, sosyallik, başarı
3. Yurtlar Spor Salonu

 

 

akantavZeynep Kantav: 1. Burada geçirdiğim 5 yılın değerini mezun olduktan sonra daha iyi anladım. Üniversite, sizin için hayatınızda belki de en çok eğlenip kendinize bir şeyler katma fırsatını yakalayacağınız yer. Bilkent’te girdiğiniz andan itibaren hem akademik hem de sosyal açıdan her zaman bir adım önde olacağınızdan emin olabilirsiniz. İmkânı olan herkese Erasmus programına katılıp farklı bir deneyim kazanmalarını öneririm. 3. sınıfın 2. dönemini Fransa’da geçirdim ve kesinlikle hayatımda yaşadığım en farklı ve keyifli deneyimdi. Farklı bir kültür öğrenmenin yanı sıra 6 ay boyunca bir an bile sıkılmadım. O yüzden Bilkent’te geçirdiğiniz her anın ayrı kıymetli olduğunu unutmayın.
2. Override form, deneyim, uykusuzluk
3. MA binasındaki çalışma odaları. Son iki yılımın her günü orada geçti diyebilirim.

 

 

 

maliMehmet Ali Hoşkan: 1. Üniversite hayatınız boyunca ilk günden itibaren karşınıza sosyal ve akademik birçok fırsat çıkacak ve bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek tamamen sizin elinizdedir. Sosyal ve akademik olarak başarılı olmak, dolu dolu bir üniversite hayatı geçirmek için sevdiğiniz, sizi mutlu eden şeylerin peşinden koşun ve zamanınızı iyi kullanmayı öğrenin. Bilkent ne kadar akademik olarak yoğun bir okul olsa da zamanınızı iyi kullanmayı öğrendiğiniz takdirde her işe vakit ayırabiliyorsunuz. Sevdiğiniz işlerle uğraştığınız zaman zaten her anlamda kendinizi keşfetmiş ve geliştirmiş, dolu dolu bir üniversite hayatı da yaşamış olarak mezun olacaksınız.
2. Aile, mutluluk ve başarı.
3. Fen Fakültesi önü.

 

 

 

hazelHazel Şenel: 1. Bilkent Üniversitesi’ne kayıt yaptırdığım ilk günden itibaren hep aynı heyecanla okula geldim. Bilkent’i atölyem olarak tanımladım. Burada hem akademik hem sosyal etkinliklere katılarak kendimi ve arkadaşlarımı buldum. Sizler de bu atölyeye geldiğinizde geç kalmayın, daha ilk yıldan deneyimlemeye başlayın. Ben hazırlık dönemimden itibaren kulüplerde aktif olmaya çalışmıştım. Şimdi Bilkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nde kendi bölümümün temsilcisi olarak mezun oluyorum ve 4 yıl boyunca bu etkinliklerde yer almamın faydalarını, insanlarla kurduğum iletişimde görebiliyorum. Hepinizin her şeye yeteneği var, sadece hangi yeteneğinizi geliştirmek; nasıl bir insan olmak istediğinize karar verin. Yani kendinizin mimarı olun! Bu noktada da, Bilkent’in size sunabileceği olanakları anlatmaya kelimeler yetmeyecektir.
2. Aklım hala yapamadıklarımda 🙂
3. Sanırım bir GSTMF öğrencisi olarak bunun cevabı FF önü olmalı. Fakat, kütüphane ve mayfest çim alan da ilk cevabımla yarışır gibi. 🙂

 

mertMert Acar: 1. Bilkent, akademik gelişim için olduğu kadar sosyal ve kişisel gelişim için de fazlaca imkan sunan bir yer. Alanlarınız dışında bir çok bölümün derslerine ve etkinliklerine katılıp elinizden geldiği kadar yeni insanlarla tanışın. Mesleğinizin dışında ilgi çekici bir insan olmak sizin için hiç beklenmedik kapılar açacaktır. Dört senelik üniversite eğitimi gerçekten çok hızlı geçiyor. Bu yüzden Bilkent’in ve Ankara’nın sunduğu her fırsatı kullanın. Size kahve festivallerinden spor turnuvalarına, arkadaşlarınızla hiç beklemediğiniz maceralar yaşacayacağınız keyifli bir dört yıl diliyorum.
2. Proje, kahkaha, daha çok proje…
3. Fakültem kampüsün öbür ucunda olsa da 76. Yurt Çimleri.

 

 

 

koklem_wp Köklem Seren: 1. Bilkent, akademik olarak kendinizi geliştebileceğiniz çok güzel bir eğitim kurumu ama hayat sadece akademiden ibaret değil. Derslerinize zaman ayırdığınız kadar arkadaşlarınıza, sosyal kulüplere, etkinliklere ve kendinizi keşfetmeye de zaman ayırın. Kampüsün tadını çıkarın. Bir de hocalarınızla iyi ve kuvvetli ilişkiler kurun ve özellikle uygulamalı derslere çok önem verin. Bilkent bana hayatım boyunca unutamayacağım deneyimler, hep gülerek hatırlayacağım bir sürü anı ve çok güzel arkadaşlıklar kazandırdı. Geride bıraktığım yıllara bakınca belki çok yorulduğumu söyleyebilirim ama şimdi başladığım noktaya göre çok yol kattetiğimi düşünüyorum. Sizler de asla size verilenle yetinmeyin ve hep daha fazlası için mücadele edin. Umarım en az benim kadar güzel bir üniversite hayatı geçirir ve “yine olsa yine Bilkent’i seçerdim” dersiniz.
2. Maraton, heyecan ve arkadaşlık…
3. Aslında çok sevdiğim iki yer var. EB105 ve 76 çimler. İkisinde de çok güzel anılar biriktirdim.

 

 

furkanAhmet Furkan Bıyık: 1. Çok çalışın, çok eğlenin. Bilkent, öğrencileri ders anlamında zorlayan bir okul. Ödevlerle, projelerle, sınavlarla boğuşurken eğlenmeyi unutmayın. Arada bir derslere mola vermek, kendiniz için bir şeyler yapmak hem derslerinize hem de psikolojinizie faydalı olacaktır. Ancak eğlencenin de dozunu kaçırıp teslim tarihlerini de kaçırmamak lazım 🙂
2. Eğlence, büyümek, deneyim
3. 73. yurdun önü (yuvam)

 

 

 

 


#Bilkent19

2019 yılında Mezuniyet sınıfına bu soruları sorduk:

1. Üniversitede edindiğiniz deneyimler ışığında yeni öğrencilere neler önerirsiniz?
2. Bilkent’te şu ana kadar yaşadıklarınızı üç kelimeyle tanımlar mısınız?
3. Kampüste en çok sevdiğiniz yer neresi?

 

Kübra GüzelKübra Güzel: 1.Üniversiteyi sadece eğitim olarak görmeyin ve kendinize mümkün olduğunca çok şey katmaya bakın. Bu yıllar sizin bağımsızlığınızın belki de ilk yılları olacak, belki de ilk defa kendi ayaklarınız üzerinde durduğunuzu hissedeceksiniz ve ilerisinde sizi hayata hazırlayacak bir temel oluşacak. O yüzden yaptığınız her işten keyif almaya ve yaşadığınız her anın tadını çıkarmaya bakın.
2. Macera, stres ama en çok da tecrübe.
3. İki yer var aslında, EB105 ve 514 nolu yurt odam

 

 

 

Ezgi kahramanEzgi Kahraman: 1. Erasmus programı ile bir dönemi Almanya’da geçirme fırsatı buldum. Oradaki derslere adapte olma konusunda zorluk çekmedim çünkü derslerin işleyişi Bilkent’le paraleldi. Bilkent’in beni hem akademik hem sosyal anlamda ne kadar geliştirdiğini de bu zamanlarda anladım.
4 yıllık üniversite eğitimi uzunmuş gibi görünüyor ama göz açıp kapanıncaya kadar geçiyor. Bu yüzden üniversiteye yeni başlayanlara önerim tabii ki çok çalışmaları ama bunu yaparken eğlenmeyi de ihmal etmemeleri. Okul bittikten sonra yapamadıklarımızdan dolayı pişman olmuyor muyuz hep?
Bilkent’in en sevdiğim yanlarından biri farklı alanlarda birçok öğrenci kulübü olması. Farklı insanlar tanıyarak hem güzel zaman geçirmek hem de takım çalışmasına dahil olup birlikte bir iş ortaya koymak benim sadece sosyal anlamda değil bireysel olarak da gelişmeme katkı sağladı. Üniversite tecrübelerimiz hem en eğlenceli yıllarımızı geçirdiğimiz hem de yetişkinliğe adım attığımız dönemde köprü görevi görüyor. O yüzden üniversiteye başlayan öğrenciler Bilkent’te kendilerine ne kadar çok şey katarlarsa mezun olduktan sonra hem akademik hem de sosyal anlamda iş hayatında bir adım önde olduklarını hissedecek. ?
2. Ödevler, projeler, finaller..
3. İİSBF binasındaki ders çalışma masaları. Üniversite hayatımın büyük bir kısmı orda geçtiği için.

 

Onur HökelekliOnur Hökelekli: İmkanları varsa Erasmus gibi değişim programlarına katılmalarını öneririm. Hem dünyaya bakış açıları değişecek hem de yeni yerler ve kültürlerle tanışmış olacaklar. Ayrıca çok eğleneceklerini garanti edebilirim. Erasmus programıyla Almanya’da yaşadığım dönem benim için hem çok eğitici hem de çok keyifli bir dönem olmuştu.
2. Geldim, gördüm, yendim (umarım ?).
3. Yoğunluktan dolayı çok fazla gidemesem de Mayfest Çim Alan.

 

 

 

 

 

melis hökeliMelis Yılmaz: Hepiniz gelecekte mutlu, rahat bir hayat yaşamak ve severek yapacağınız bir meslek sahibi olmak için çalışıyorsunuz. Üniversite yaşamımda öğrendim ki bunları elde edebilmek için akademik başarının yanında sosyal faktörlerin de inanılmaz bir rolü var. Kendi bölümünüzden ve diğer bölümlerden arkadaşlarınızla gireceğiniz üretken muhabbetlerin bile sizi birey olarak geliştireceğini unutmayın. Üstelik üniversite ortamı iyi bir network oluşturmak için müthiş bir fırsat. Hepsinin yanısıra, iki dil bilen mezunlar olmak önünüzde birçok kapı açacak. Hayatınızın çok eğlenip çok gelişebileceğiniz bir evresine girmek üzeresiniz. Tüm bunlar motivasyon kaynağınız olsun.
2. Özgür, Tempolu, Yeşil
3. Kütüphaneden nizamiyeye inen yol.

 

 

 

Gözde UğurGözde Uğur: Her ne kadar sınav ve tercih dönemlerinde öyle hissettirse de hayat bir yarış değil. Doğru tercihler ve doğru bakış açısıyla herkesin çok mutlu ve başarılı olma şansı olduğunu düşünüyorum. Üniversite hayatı bence herkesin olduğu gibi ya da olmak istediği gibi var olma fırsatı bulduğu bir yer olarak görülmeli. Üniversitede ne kadar çok şey denerlerse aslında o kadar kendilerine yaklaşacaklardır. Varlığından haberdar olmadıkları dersleri, fikirleri ve insanları sevip hayatlarında bu şeylere yer vermek isteyebilirler. O yüzden bölümleri dışındaki derslere de ilgi göstermelerini, ikinci bir dil öğrenmelerini, mümkünse Erasmus’a gitmelerini ve onlara benzemeyen insanlardan kaçmamalarını öneririm. Kariyer tercihlerinde de kendilerine ve hayallerine daha çok yakışan tercihler yapabilme konusunda cesaretli olmalarını tavsiye ederim. Eminim ki bu şekilde yapılan tercihler de en az diğerleri kadar, belki daha da zorlayıcı olacaktır ama en azından sevdikleri şey için zorlanmış olurlar.
2. Arkadaşlık, vizyon, EA
3. Günbatımında İhsan Doğramacı heykelinin arkasındaki banklar.

 

Oğuzhan ÖztürkOğuzhan Öztürk: Yeni Bilkentlilere en önemli tavsiyem okulda geçirdikleri her andan keyif alsınlar. Derslerden, aktivitelerden, kampüsteki etkinliklerden keyif aldıkça mutlu ve başarılı bir eğitim hayatı geçireceklerini düşünüyorum. Bilkent, öğrencilerin hem akademik olarak başarılı olup hem de keyifli zaman geçirmelerine imkan sağlayan harika bir okul, tadını çıkarsınlar!
2. Mücadele, heyecan, başarı.
3. Bilkent’teki hayatım boyunca kampüste en çok sevdiğim yer, hem en eğlenceli hem de en unutulmaz anılarıma ev sahipliği yapan mayfest çimlik alan.

 

 

 

 

ezgi taşyürekEzgi Taşyürek: 1.Akademik başarının yanında farklı sosyal ortamlara girip arkadaş gruplarına sahip olmak Bilkent’te aktif öğrenci kulüpleriyle ulaşılması çok önemli bir kolaylık. Eğer hazırlık da okuyacaksanız mutlaka ilk seneden size yakın gelen bir kulübe katılmanızı öneririm, bu siz daha hazırlıktayken çeşitli bölümlerden arkadaşlar edinmenizi sağlar. Yıllar boyu tek kulüpte kalmakla da yetinmeyin yeniliklere açık olun farklı kulüplere gitmeyi de ihmal etmeyin. Oradaki etkinlikler sayesinde kendinizde hiç keşfetmediğiniz yetenekleri keşfetme şansınız olacak. Hem bu kulüplerin hem de okulun çeşitli kanallarının düzenlediği etkinliklere katılmanızı tavsiye ederim böylece kültürel ve sosyal anlamda kendinize epey bir şey katmış olursunuz. Biraz da akademik başarıdan söz edecek olursam bölümünüz ne olursa olsun ders aldığınız hocalarla iletişiminiz iyi olsun, hocaların ofis saatlerine gitmekten soru sormaktan çekinmeyin. Hatta bölüme geçer geçmez danışman hocanıza hemen bir mail atıp tanışmaya gidin, unutmayın ki danışmanınız sizin her zor durumunuzda size yol göstermek için var.
2. Bilkent’teki lisans hayatım ışığında Bilkent benim için bilim, özveri ve özgüven demek.
3. Kampüsün her yerini çok sevmekle birlikte en sevdiğim yer İİSBF’nin arka bahçesi, orada ne baharlar ne kışlar geçti. ? Yoğun derslerden sonra bir çay molası vermek için en ideal yer.

 

 

beyza özgödeBeyza Özgöde: 1. Bilkent’te alabileceğiniz çok sey var! Benim yeni Bilkentlilere tavsiyem; Asla size verilenle kalmayın, her zaman daha fazlasını almaya çalışın ve isteyin 🙂 Bilkent, tam da kendinizi tanıyıp istediklerinizin peşinden koşabileceğiniz bir yer! Kendinizi bulmaya birinci sınıftan başlayın !
2. büyümek, keşfetmek, heyecan.
3. İİSBF binası önü (A binası önü havuz).

 

 

 

 

 

Jack Hadley Jack Hadley: 1. My main advice is to trust your own judgement. Yes—get advice, ask questions, etc. But at the end of the day it is more important to listen to what you know you want to or have to do. This applies in the academic setting—where your family tells you what department to study in, your faculty tells you which classes to take, and your friends pressure you into doing what they’re doing. It also applies to social settings—where your friends tell you what you should or shouldn’t do, and of course your parents and mentors have opinions. In both settings, seek advice and ask questions, but ultimately trust yourself to make good decisions.
2. Friends, growth, joy
3. My two favorite places are the A-D section of the library (far side, basement level) and the Halı Saha, where I played a lot of football matches with friends during my time at Bilkent.

 

 

 

Gökberk KaracaGökberk Karaca: 1. Bilkent Üniversitesi’nde hayatınızın en güzel dönemlerinden birini geçireceksiniz. Bu okulun size neler katabileceğinin farkında olun ve en iyi şekilde yararlanmaya çalışın. Elinizdeki akademik fırsatları değerlendirerek kendinize güzel bir gelecek kurun. Farklı öğrenci topluluklarına katılarak birçok yeni insanla tanışın, hayatınızın geri kalanında da size eşlik edecek dostlar kazanın. Son olarak da, bu güzel kampüsün tadını çıkarın!
2. Çaba, Başarı, Arkadaşlık
3. Kütüphane ile İhsan Doğramacı heykeli arasındaki yol.

 

 

 

 

#Bilkent18

durukan_guvenDurukan Güven‘in Bilkent yolculuğu Samsun’dan başladı. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitiren öğrencimiz şimdi aynı bölümde yüksek lisans eğitimine devam etmeyi planlıyor. Lisans eğitimi boyunca akademik çalışmaların yanında gönüllü olarak Tanıtım Ofisi’nde rehber olarak çalışan Durukan aynı zamanda Amerikan Futbol takımı Judges’ın kaptanıdır.

“Bilkent Üniversitesi’nin bana kattığı en önemli şey akademik hayatım boyunca öğrendiğim bilgilerin yanında, yeni bilginin nasıl öğrenileceğini öğretmesidir. Bunun yanında Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü,  görünen ve gerçek arasındaki farkı bilimsel metodlar ile araştırma isteğini bana kattı.”

 

 

 

DSC_04261aAnkara Fen Lisesi mezunu Gözde Özcan, Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde okudu. Kariyeri Northeastern Üniversitesi’nden aldığı bütükleşik doktora bursu ile devam edecek. Bilkent’te okurken IEEE Öğrenci Kulübünün yönetim kurulunda yer aldı ve üçüncü sınıf yaz stajını Almanya’daki Fraunhofer şirketinde yaptı.

“Hem matematiğe ve fiziğe olan ilgimi devam ettirmek hem de yeni teknolojilerin üretiminde aktif rol oynamak istediğim için Elektrik – Elektronik Mühendisliğini seçtim. Hayatımın bir dönemini yurtdışında sürdürmek uzun zamandan beri sahip olduğum bir hayaldi. Bilkent’te aldığım eğitim ve kazandığım yetenekler sayesinde bu hayalimi gerçekleştirebiliyorum.”

 

 

 

mertcanSinema her daim tutkusu olduğu için İletişim ve Tasarımı Bölümü’ne gelen Mert Can Bölükbaş, Ankara Anıttepe Lisesi mezunudur. İkinci sınıftayken mühendis bir arkadaşı ile “Alkamanas” adlı film prodüksiyon ve teknoloji şirketini kurarak uluslararası tanınırlığı olan şirketlere işler yaptı. Üniversite içinde de Toplumsal Duyarlılık Projesinin tanıtım filmini ve Uluslararası Çocuk Merkezi’nin Çocuk Gelin konulu kamuspotu çekimlerini üstlendi.

“Bilkent Üniversitesi’nin eğitim yapısı sayesinde, farklı bölümlerden birçok insanı tanıma fırsatı buldum. Hayatı anlamak farklı vizyonlara sahip insanları tanımaktan geçiyor; Bilkent Üniversitesi sayesinde yeni disiplinler tanımam bana kendi işimi kurma cesaretini verdi ve ufkumu genişletti.”

 

 

 

IMG_0862Bursa Milli Piyango Anadolu Lisesi’nden aramıza katılan Damla Hızlı, Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oluyor. Matematiği ve endüstri biliminin günlük hayattaki uygulamalarını sevdiği için bu bölümü seçen Damla, Yöneylem Araştırması Kulübü’nde aktif olarak görev aldı ve üçüncü sınıfta Erasmus öğrenci değişim programıyla Almanya’ya gitti.

“Başka şehirden geldiğim halde Bilkent’in çok yönlü ortamı kendimi hiç yabancı hissetmememi sağladı ve bu sebeple Almanya’da geçirdiğim sürede çok rahattım. Bilkent’in bana kazandırdığı sosyal, kültürel ve bilimsel yetkinliklerle iş dünyasında bir adım öne çıkmayı hedefliyorum.”

 

 

 

eney3Hukuk Bölümü’nü bitiren Mert Eney, aynı zamanda Felsefe Bölümü’nden yan dal sertifikası ile mezun oluyor. Bilkent Lisesi’nden IB diploması olan mezunumuz, Bilkent kültürünün bir parçası olmaktan dolayı her zaman gurur duyacağını söylüyor. Mert, üniversite yıllarında çeşitli kulüplerde görev aldı, Model Birleşmiş Milletler Topluluğunda aktif olarak çalıştı ve Bilkent News’da müzik köşesinde haftalık eleştiri yazıları yazdı. Erasmus öğrenci değişim programıyla İngiltere’de bir sene geçiren Mert, Hukuk Fakültesi’nin hem pratik iş hayatına yönelik formasyonu, hem de teorik altyapı için sunduğu özveriyle iş hayatına avukatlık stajını yaparak başlayacak.

“Üniversite yıllarım boyunca hayatımı değiştiren, dünya görüşümü genişleten ve daha iyi biri olmam konusunda her zaman beni destekleyen çok değerli arkadaşlarım oldu; birlikte hocalarımızın bize öğrettiği, her zaman sorgulamamızı ve keşfetmemizi öğütleyen bu ailenin bir parçası olmaktan dolayı sonsuz mutluyum.”

 

 

zeynepBilkent’e ilk kez lisesinin düzenlediği gezi turuyla gelen Zeynep Özmen, Matematik Bölümü’nden mezun oluyor. Zeynep, gönüllü öğrencilerimizin işlettiği 96.6 frekansında Türkiye’ye yayın yapan Radyo Bilkent’in beş yıldır haber spikerliği ile sunuculuğu yaptı.

“Hayatın her alanında karşımıza çıkan matematik gibi bir temel bilim eğitimini Bilkent’te almak, güçlü akademik kadrosuyla bana analitik düşünme, problemlere farklı çözümler getirebilme yeteneği kazandırdı. Ayrıca sadece akademik değil, sosyal anlamda katıldığım pek çok aktivite ile de vizyonumu geliştirme, farklı bakış açıları kazanma şansım oldu.”

 

 

 

 

IMG_0941Başkent Üniversitesi Özel Ayşeabla Fen Lisesi’ni birincilik ile bitiren Yunus Ölez, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Bilgisayar Mühendisliği’ne bölümlerarası geçiş hakkını kullandı. Sosyal sorumluluk öğrenci kulübü olan Toplumsal Duyarlılık Projeleri’nin Manevi Evlat Projesi’nin koordinatörü olan Yunus, her hafta huzurevlerine ziyaret etkinlikleri düzenleyerek yaşlılar ve gönüllü öğrenciler arasında ortak bir paylaşım alanı kuruyor.

“Bilkent, bir müfredattan çok daha fazlasını öğretiyor insana. Sağladığı sosyal olanaklar, öğrenci kulüplerine verdiği destek ve bunların birleşimi ile öğrencilerin yeni projeler üretmesi için sağladığı ortam, ders kitaplarında yer almayan tecrübeler sunuyor… Bana unutulmaz arkadaşlıklar kattı ve birçok hayat dersi verdi. Bu güzel ailenin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.”

 

 

IMG_0916İşletme Bölümü’nü bitiren İpek Auf, bölümünde aldığı derslerin iş hayatındaki karşılıklarını görmekten mutluluk duymakta ve seçeceği işte öğrendiklerini uygulama fırsatı bulacağı için sabırsızlanıyor. Girişimcilik ruhunu destekleyen bir üniversitede okumanın keyfini çıkaran İpek, aktif olarak rol aldığı girişimcilik temalı konuşma organizasyonunda yaptığı vizyoner katkılarla etkinliğin çok daha büyük kitlelere ulaşmasını sağladı. İpek, Erasmus öğrenci değişim programıyla Kopenhag’da bir dönem geçirdi.

“Dört sene boyunca her anından keyif aldığım, çok değerli insanlarla tanışmamı sağlayan, hayatım boyunca özleyeceğim Bilkent Üniversitesi’nin mezun ettiği, öğrenmekten keyif alan, sorgulayan, yaratıcı düşünen ve üreten mezunlarından biri olacağım için çok mutlu ve gururluyum.”