Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

1) Hangi Bölümlere önkayıt ile başvurabiliriz?
Güzel Sanatlar bölümümüze ön kayıt ile  https://stars.bilkent.edu.tr/basvuru  adresinden başvurabilirsiniz. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, İletişim ve Tasarım, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi, Mimarlık ve Grafik Tasarım bölümlerimiz merkezi yerleştirme ile öğrenci almaktadır.

2) Burs alabilme şansım var mı?
Eğitim bursu alabilme şansı vardır. Adaylar Yetenek Sınavları puanları ve en yüksek YGS puanlarının ağırlıklı ortalamasına göre sıralanır. Bu sıralamaya göre en yüksek puandan başlanarak çeşitli burslar verilir. Bursların türlerine  göre dağılımı şöyledir:

Bölüm Burs Tipi Adet
Güzel Sanatlar Tam Burs 2
%50 Burs 4

3) Güzel Sanatlar Bölümü için yapılacak zorunlu “Desen” ve “Mülakat” sınavı nasıldır?
Sınavda canlı modelden kara kalem çizim yaptırılmaktadır. Mülakat ise bölüm öğretim görevlilerinin araştırma ve yaratıcılığa yönelik sorularından oluşmaktadır.

4) Yetenek Sınavları için bir hazırlık kursunuz var mı?
Yetenek sınavları için herhangi bir hazırlık kursumuz yoktur.