Ücretler ve Burslar Özet Tablosu

Ücretler

Aşağıdaki ücretler yaklaşık 4 ay süren bir yarıyıl için verilmiştir.

Eğitim Ücreti*
Tam Ücret Ödeyen
Öğrenciler
%50 Burslu (indirimli)
Öğrenciler
Yarıyıl Eğitim Ücreti28.750 TL14.375 TL
Taksit yapılırsa aylık taksit tutarı (4 ay için)
(ayrıca %2 işlem ücreti alınır.)
7.187,5 TL3.593,75 TL
Ücretler KDV hariçtir. Bu tutarlar kayıtlar sırasında geçerli olacak olan KDV oranı eklenerek tahsil edilecektir.
Yurt Ücretleri
(kişi başına %8 KDV dahil yarıyıl ücretleri )
Merkez KampüsDoğu Kampüs
4 kişilik oda3.400 TL3.300 TL
3 kişilik oda5.100 TL4.900 TL
2 kişilik standart oda 7.000 TL6.750 TL
1 kişilik standart oda10.800 TL10.500 TL
2 kişilik banyolu oda11.200 TL-
Tabildot Kafeterya Yemek Ücreti *
(kullanıma ilişkin süre sınırlaması yoktur.)
2020 - 2021
kahvaltı / öğle / akşam yemeği fiks menü7.75 TL
öğle / akşam yemeği seçmeli menü15.50 TL
* 5 veya daha çok sayıda öğün ücreti tek seferde ödendiğinde.
Kitap ve Kırtasiye Masrafları
Bölümden bölüme, yıldan yıla farklılık gösterir. Burada yaklaşık bir masraf aralığı verilmiştir.250 - 400 TL
Burslar
Eğitim ücreti
muafiyeti
Ücretsiz yurt olanağı
Aylık katkı payı
(yılda 8 ay boyunca)
Kapsamlı Burs%1002 kişilik standart odada
Yurtta kalan 1.380 TL,
kalmayan 1.780 TL
Tam Burs%100--
%50 Burs (indirim)%50--
Yetenek Bursu%12 - %100--
Üstün Başarı Bursu%20 - %100--
BurslarHak Kazanma Koşulu Süre
Kapsamlı Burs "Burslu" kontenjandan yerleştirilip, 0,12 OBP katsayılı başarı sıralaması yerleştirilmiş olduğu SAY, EA veya SÖZ puan türünde ilk 10.000 ile DİL puan türünde ilk 250'ye girmiş olmakİngilizce Hazırlık Programı'nda en çok 2 yıl, lisans programlarında en çok 5 yıl
Tam Burs"Burslu" kontenjandan yerleştirilmiş olmakİngilizce Hazırlık Programı'nda en çok 2 yıl, lisans programlarında en çok 6 yıl
%50 Burs“%50 İndirimli” kontenjandan yerleştirilmiş olmakİngilizce Hazırlık Programı'nda en çok 2 yıl, lisans programlarında en çok 6 yıl
Yetenek BursuYetenek sınavında gösterilen başarıya göreİngilizce Hazırlık Programı'nda en çok 2 yıl, lisans programlarında en çok 5 yıl
(başarı şartı aranmaktadır)
Üstün Başarı Bursu Genel not ortalaması 3,30 veya daha yüksek, kendi burs/ücret/indirim düzeyindeki tüm öğrenciler arasındaki başarı sıralamasına göre belirlenen oranda1 yıl, tekrar alınabilir

• Tam Burs’tan yararlanmak için, üniversiteye girişte “Burslu” kontenjanlardan; %50 Burs’tan yararlanmak içinse, “%50 İndirimli” kontenjanlardan yerleştirilmiş olmak gereklidir. Tam Burslu olarak yerleştirilen öğrencilerden aşağıda belirtilen başarı koşullarını sağlayanların bursu doğrudan Kapsamlı Burs’a yükseltilir.
  • Kapsamlı, Tam ve %50 burslar (indirimler), öğrencilerin her yarıyılda normal ders yüklerini almaları ve derslerine düzenli devam etmeleri koşuluyla, azami burs süresi boyunca kesintisiz devam eder, düşük not ortalaması veya ders tekrarı gibi konulardan etkilenmez. Normal ders yükünün altında ders alan veya kayıtlı oldukları bir ya da daha çok sayıda derse devam etmeyen öğrencilerin bursları (indirimleri) askıya alınır.
  • Tam ve %50 burslardan (indirimlerden) yararlanma süresi İngilizce Hazırlık Programı’nda azami 2 yıl, hazırlık sonrası lisans programında azami 6 yıldır. Lisans eğitimi 6 yılın ötesine uzayan öğrenciler Tam ve %50 burslardan (indirimlerden) yararlanamaz. Kapsamlı Burs’tan yararlanmanın azami süresi İngilizce Hazırlık Programı’nda 2 yıl, hazırlık sonrası lisans programında 5 yıldır. Lisans eğitimi 5 yılın ötesine uzayan Kapsamlı Burslu öğrencilerin bursu altıncı yıl başında Tam Burs’a dönüşür.
  • Daha önce bir üniversiteden lisans derecesi alarak mezun olmuş öğrenciler ile geçmiş yıllarda Bilkent Üniversitesi’nde bir lisans programına yerleştirilmiş olup 2021 yılında yeniden bu üniversiteye yerleştirilenler, Kapsamlı, Tam veya %50 burslardan (indirimlerden) yararlanamaz.
  • Eğitim ücreti bursları ve indirimleri, yaz dönemi ders ücretleri için de geçerlidir.
  • Bilkent Üniversitesi’nin sağladığı bütün burslar ve indirimler karşılıksızdır.
  • Başka bir kurumdan burs alıyor olmak, Bilkent Üniversitesi burslarından yararlanmaya engel değildir.

Bu sayfadaki bilgiler 2021-2022 akademik yılı için geçerlidir.