İş Dünyasının Bilkent Üniversitesi Mezunlarına Bakışı

“Bankamızın yönetsel pozisyonlarında, gerek liderlik özellikleri gerek teknik yetkinlikleriyle, başarılı Bilkentliler sıklıkla dikkat çekiyor. Garanti BBVA olarak Bilkent mezunu çalışanlarımızın gelişimine katkı sağlamaktan ve her geçen yıl aramıza yeni mezunları kazandırmaktan son derece memnunuz. Bu başarıların artarak devam etmesini diliyor, Bilkent Üniversitesi’ne eğitim kalitesi ve özeni için teşekkür ediyoruz.”

Sibel Kaya
Genel Müdür Yardımcısı
Garanti BBVA

“30’u aşkın Bilkent Üniversitesi mezunu arkadaşımız, bünyemizdeki farklı kuruluşlarda satış, tedarik zinciri, marka yönetimi ve insan kaynakları gibi birçok fonksiyonun farklı kademelerinde başarıyla görev yapıyor. Eczacıbaşı ailesinde onlarla birlikte olmaktan ve birlikte başarmaktan gurur duyuyoruz.”

Sinem Kıranta
Kurumsal Gelişim Direktörü
Eczacıbaşı Holding

“PricewaterhouseCoopers’ın (PwC) 40 yıla yaklaşan Türkiye yolculuğunda birçok Bilkent Üniversitesi mezunuyla yollarımız kesişti ve kesişmeye devam ediyor. Bilkent mezunları; sahip oldukları vizyon, almış oldukları eğitim ve üniversitenin sosyal olanaklarından kazandıkları deneyimlerle PwC için değerli birer potansiyel yetenek.  PwC Türkiye bünyesinde 99 Bilkent Üniversitesi mezununun bizlerle çalışıyor olması da bunun en büyük göstergesi.”
İnsan Kaynakları Ekibi
PwC Türkiye

“Çalışanlarımızda değer verdiğimiz teknik bilgilerin yanı sıra çok yönlülük, ilişkilerde esneklik ve yaratıcı çözüm üretebilme gibi becerileri, Bilkent mezunu çalışanlarımızın iş hayatlarına rahatlıkla yansıtabildiğini görmekten oldukça memnunuz. Bilkent Üniversitesi’nin eğitim kalitesiyle beraber sunduğu ortam ve imkânlar ile öğrencilerini her yönden geliştiren vizyonunun devam etmesini temenni ederiz.”

Dilanur Türer Çetin
Kurumsal Gelişim Birim Yöneticisi
FNSS

“Bilkent Üniversitesi’nin eğitim yaklaşımının, öğrencilerin özgün düşünme ve akılcı karar verme becerilerini geliştirmeye yönelik olduğunu biliyor ve
gerek kadromuzda gerekse gerçekleştirmiş olduğumuz etkinliklerde bunu hissediyoruz. Gelecek beklentilerini ve kariyer planlamalarını yapmaları noktasında üniversitenin vizyonu ve eğitim sistemi Bilkent mezunlarında güven ortamı oluşturuyor; aynı zamanda onların bakış açılarını genişletiyor, farkındalıklarını arttırıyor. Bu vizyon, temel değerlerimiz olan kalite, güvenilirlik, liderlik ve samimiyet ile örtüşüyor.”

İnsan Kaynakları Ekibi
Mavi

“2019 yılında şirketimizde iş analisti, pazarlama uzmanı, kurumsal satış uzmanı gibi farklı pozisyonlarda görev almak üzere işe başlayan Bilkent Üniversitesi mezunu 6 arkadaşımız, Şişecam kültürüne ve çalışma tarzına hızlı bir şekilde uyum sağlayarak değer yaratmaya başladılar. Birlikte güzel işler başaracağımıza inanıyoruz.”;

Ebru Kahraman
İşveren Markası Yöneticisi