Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

1) Hangi Bölümlere önkayıt ile başvurabiliriz?
Güzel Sanatlar bölümümüze ön kayıt ile  https://stars.bilkent.edu.tr/basvuru  adresinden başvurabilirsiniz. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, İletişim ve Tasarımı, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi, Mimarlık ve Grafik Tasarımı bölümlerimiz merkezi yerleştirme ile öğrenci almaktadır.

2) Burs alabilme şansım var mı?
Eğitim bursu alabilme şansı vardır. Adaylar Yetenek Sınavları puanları ve en yüksek TYT puanlarının ağırlıklı ortalamasına göre sıralanır. Bu sıralamaya göre en yüksek puandan başlanarak çeşitli burslar verilir.

3) Güzel Sanatlar Bölümü için yapılacak zorunlu “Desen” ve “Mülakat” sınavı nasıldır?
Sınav iki aşamadan oluşmaktadır. Tüm adaylar, “Desen Sınavı“na girerler. Bir saat sürecek olan sınavda çizim yaparlar. Adayların yanlarında kağıt kıskacı, çeşitli sertlik derecelerinde kurşun kalem (HB, 2H, B, 2B), kalemtıraş ve silgi bulundurmaları gerekmektedir. Desen sınavında başarılı olan adaylar araştırma ve yaratıcılığa yönelik mülakata alınırlar.

4) Yetenek Sınavları için bir hazırlık kursunuz var mı?
Yetenek sınavları için herhangi bir hazırlık kursumuz yoktur.