Ücretler ve Burslar Özet Tablosu

Ücretler

Aşağıdaki ücretler yaklaşık 4 ay süren bir yarıyıl için verilmiştir. Ücretlere %8 KDV dahildir.

Eğitim Ücreti
Tam Ücret Ödeyen
Öğrenciler
%50 Burslu (indirimli)
Öğrenciler
Yarıyıl Eğitim Ücreti18.560 TL9.280 TL
Taksit yapılırsa aylık taksit tutarı (4 ay için)
(ayrıca taksit yapılan her yarıyıl için 290 TL işlem ücreti alınacaktır.)
4.640 TL2.320 TL
Yurt Ücretleri
(kişi başına yarıyıl ücretleri)
4 kişilik oda2.150 TL
3 kişilik oda3.330 TL
2 kişilik oda (ranzalı)3.360 TL
2 kişilik oda (karyolalı)4.460 TL
1 kişilik oda8.020 TL
Tabildot Kafeterya Yemek Ücreti *
(kullanıma ilişkin süre sınırlaması yoktur.)
2017 - 2018 (Önümüzdeki 2018-2019 akademik yılı için bu ücret yaklaşık olarak yıllık enflasyon oranında artırılacaktır.)
kahvaltı / öğle / akşam yemeği fiks menü4.90 TL
öğle / akşam yemeği seçmeli menü9.80 TL
* 5 veya daha çok sayıda öğün ücreti tek seferde ödendiğinde.
Kitap ve Kırtasiye Masrafları
Bölümden bölüme, yıldan yıla farklılık gösterir. Burada yaklaşık bir masraf aralığı verilmiştir.250 - 400 TL
Burslar
Eğitim ücreti
muafiyeti
Ücretsiz yurt olanağı
Aylık katkı payı
(yılda 8 ay boyunca)
Kapsamlı Burs%1002 kişilik ranzalı veya karyolalı odada
Yurtta kalan 900 TL,
kalmayan 1.200 TL
Tam Burs%100--
%50 Burs (indirim)%50--
Yetenek Bursu%12 - %100--
Üstün Başarı Bursu%20 - %100--
BurslarHak Kazanma Koşulu Süre
Kapsamlı Burs "Burslu" kontenjandan yerleştirilip, 0,12 OBP katsayılı başarı sıralaması yerleştirilmiş olduğu SAY, EA veya SÖZ puan türünde ilk 10.000 ile DİL puan türünde ilk 250'ye girmiş olmakİngilizce Hazırlık Programı'nda en çok 2 yıl, lisans programlarında en çok 5 yıl
Tam Burs"Burslu" kontenjandan yerleştirilmiş olmakİngilizce Hazırlık Programı'nda en çok 2 yıl, lisans programlarında en çok 6 yıl
%50 Burs“%50 İndirimli” kontenjandan yerleştirilmiş olmakİngilizce Hazırlık Programı'nda en çok 2 yıl, lisans programlarında en çok 6 yıl
Yetenek BursuYetenek sınavında gösterilen başarıya göreİngilizce Hazırlık Programı'nda en çok 2 yıl, lisans programlarında en çok 5 yıl
(başarı şartı aranmaktadır)
Üstün Başarı Bursu Genel not ortalaması 3,30 veya daha yüksek, kendi burs/ücret/indirim düzeyindeki tüm öğrenciler arasındaki başarı sıralamasına göre belirlenen oranda1 yıl, tekrar alınabilir

• Tam ve %50 burslardan (indirimlerden) yararlanma süresi İngilizce Hazırlık Programı’nda azami 2 yıl, hazırlık sonrası Lisans programında azami 6 yıldır. Lisans eğitimi 6 yılın ötesine uzayan öğrenciler Tam ve %50 burslardan (indirimlerden) yararlanamaz. Kapsamlı burstan yararlanmanın azami süresi İngilizce Hazırlık Programı’nda 2 yıl, hazırlık sonrası Lisans programında 5 yıldır. Lisans eğitimi 5 yılın ötesine uzayan Kapsamlı burslu öğrencilerin bursu altıncı yıl başında Tam bursa dönüşür.
  • Daha önce bir üniversiteden lisans derecesi alarak mezun olmuş öğrenciler, Kapsamlı, Tam veya %50 burslardan veya indirimlerden yararlanamaz. Geçmiş yıllarda Bilkent Üniversitesi’nde bir lisans programına yerleştirilmiş olup 2018 yılında yeniden bu üniversiteye yerleştirilenler, Kapsamlı, Tam veya %50 burslardan veya indirimlerden yararlanamaz.
  • Kapsamlı, Tam ve %50 burslar (indirimler), öğrencilerin her yarıyılda normal ders yüklerini almaları ve derslerine düzenli devam etmeleri koşuluyla, azami burs süresi boyunca kesintisiz devam eder, düşük not ortalaması veya ders tekrarı gibi konulardan etkilenmez. Normal ders yükünün altında ders alan veya kayıtlı oldukları bir ya da daha çok sayıda derse devam etmeyen öğrencilerin bursları (indirimleri) askıya alınır.
  • Eğitim ücreti bursları ve indirimleri yaz dönemi ders ücretleri için de geçerlidir.
  • Bilkent Üniversitesi’nin sağladığı bütün burslar karşılıksızdır.