Kafeteryalar

kafeteryaKampüs içindeki çok sayıda kafeterya ve lokanta, öğrencilerin sağlıklı ve dengeli beslenmesine yönelik tabildot ve alakart menüler sunmaktadır. Kampüsün hemen dışında yer alan Bilkent Center, Bilkent Station ve Ankuva Alışveriş Merkezi’ndeki restoranlar da yemek seçeneklerini artırmaktadır.

Merkez Kampüs Kafeteryaları;
Tabildot Kafeterya, Cafe In, Coffee Break, Express Kafeterya, Speed, Kıraç, 75. ve 76. Yurt Kantinleri, Sözeri Pide Salonu, Starbucks Coffee, Sofa Cafe & Restoran, Mozart Café, Fiero Cafe ve Fameo

Orta Kampüs Kafeteryaları;
Tabildot Kafeterya, Mozart Cafe

Doğu Kampüs Kafeteryaları;
Tabildot Kafeterya, Coffee Break, Mozart Café, 90. Yurt Kafeteryası

Tabildot ve alakart kafeteryalarda uygulanan menülerden örnekler ve fiyatlar aşağıdaki gibidir:

Tabildot Menüleri
Tabildot kafeteryalarda fiks kahvaltı menüsü vardır.
Menü fiyatı = 6,70 TL.

Tabildot kafeteryalarda fiks ve seçmeli olmak üzere iki tip menü uygulanmaktadır.

1) Fiks Menü: 4 kap olarak servis edilir.
Tabildot fiks menü fiyatı = 9,80 TL.
Fiks kahvaltı menü fiyatı = 6,00 TL.

Ayrıca öğrencilerin istenilen gün ve öğünlerde kullanabileceği yemek planı da vardır.

Tabildot Yemek Planı Ücreti *

kahvaltı / öğle / akşam yemeği fiks menü
4,90 TL
öğle / akşam yemeği seçmeli menü
9,80 TL

* 5 veya daha çok sayıda öğün ücreti tek seferde ödendiğinde.

2) Seçmeli Menü: 12 çeşit yemek içinden ana yemeklerden biri, diğerlerinden istenilen üç çeşit olmak üzere toplam 4 çeşit. Tabildot seçmeli menü fiyatı = 12,75 TL.

Alakart Menü
Alakart menü sunan kafeteryalarda çorbadan salata ve tatlılara, ızgara et yemeklerinden zeytinyağlılara uzanan seçenekler vardır. Yemek çeşitleri ayrı ayrı fiyatlandırılır. Bir ana yemek ve iki yardımcı yemekten oluşan menüler 14-16 TL arasındadır.

Üniversitemizin Kampüslerinde bulunan bütün kafeteryalar, bireylerin dengeli ve hijyenik bir biçimde beslenmelerini sağlamak için beslenme ve diyet uzmanlarımız tarafından düzenli olarak kontrol edilmektedir.

Ayrıca Kafeteryalar İşletmesi Müdürlüğü‘nün beslenme ve diyet uzmanları obezite, kalp-damar, diabet, ülser ve hipertansiyon gibi hastalıkların oluşmasında beslenmeye ilişkin etkenlerin neler olduğu ve bunların ortadan kaldırılabilmesi için uygulanması gereken diyet ilkeleri konularında ve bireylerin yaş, cinsiyet, fiziksel etkinlik düzeyi ve yaşam biçimlerine uygun dengeli beslenme yöntemleri hakkında danışmanlık hizmeti vermektedir.