Kafeteryalar

Kampüs içinde yer alan kafeteryalar, öğrencilere dengeli ve hijyenik beslenme alternatifleri sunar, keyifli sosyal atmosferler yaratır.

Merkez Kampüs Kafeteryaları;
Cafe Alis, Cafe In, Marmara Restoran, Coffee Break, Express Kafeterya, Speed, Kıraç, 75. ve 76. Yurt Kantinleri, Halı Saha Kafeterya, Sözeri Pide Salonu, Starbucks Coffee, Sofa Cafe & Restoran ve Mozart Café

Orta Kampüs Kafeteryaları;
Mozart Cafe

Doğu Kampüs Kafeteryaları;
Bilintur Catering Centre (Sultan Restoran, Bizim Café, Delight Café), Coffee Break, Kırmızı Café, Mozart Café (C ve D Binaları), 90’lı Yurtlar Kafeteryası

Tabildot ve alakart kafeteryalarda uygulanan menülerden örnekler ve fiyatlar aşağıdaki gibidir:

Tabildot Menüleri
Tabildot kafeteryalarda fiks kahvaltı menüsü vardır.
Menü fiyatı = 6,00 TL.

Tabildot kafeteryalarda fiks ve seçmeli olmak üzere iki tip menü uygulanmaktadır.

1) Fiks Menü: 4 kap olarak servis edilir.
Tabldot fiks menü fiyatı = 8,80 TL.
Fiks kahvaltı menü fiyatı = 6,00 TL.

Ayrıca öğrencilerin istenilen günlerde kullanabileceği yemek planı da vardır.

Tabildot Yemek Planı Ücreti *

kahvaltı / öğle / akşam yemeği fiks menü
4,40 TL
öğle / akşam yemeği seçmeli menü
8,80 TL

* 5 veya daha çok sayıda öğün ücreti tek seferde ödendiğinde.

2) Seçmeli Menü: 10 çeşit yemek içinden ana yemeklerden biri, diğerlerinden istenilen üç çeşit olmak üzere toplam 4 çeşit. Tabildot seçmeli menü fiyatı = 11,50 TL.

Alakart Menü
Alakart menü sunan kafeteryalarda çorbadan salata ve tatlılara, ızgara et yemeklerinden zeytinyağlılara uzanan seçenekler vardır. Yemek çeşitleri ayrı ayrı fiyatlandırılır. Bir ana yemek ve iki yardımcı yemekten oluşan menüler 14-16 TL arasındadır.

Üniversitemizin Kampüslerinde bulunan bütün kafeteryalar, bireylerin dengeli ve hijyenik bir biçimde beslenmelerini sağlamak için beslenme ve diyet uzmanlarımız tarafından düzenli olarak kontrol edilmektedir.

Ayrıca Kafeteryalar İşletmesi Müdürlüğü‘nün beslenme ve diyet uzmanları obezite, kalp-damar, diabet, ülser ve hipertansiyon gibi hastalıkların oluşmasında beslenmeye ilişkin etkenlerin neler olduğu ve bunların ortadan kaldırılabilmesi için uygulanması gereken diyet ilkeleri konularında ve bireylerin yaş, cinsiyet, fiziksel etkinlik düzeyi ve yaşam biçimlerine uygun dengeli beslenme yöntemleri hakkında danışmanlık hizmeti vermektedir.