667 sayılı KHK ile kapatılan vakıf üniversiteleri hakkında

667 Sayılı KHK ile kapatılan vakıf üniversitelerinin öğrencilerinden merkezi yerleştirme veya yatay geçiş yoluyla Bilkent Üniversitesi’ni tercih edeceklerin dikkatine:

Bilkent Üniversitesi’nin tüm lisans programlarında (Hukuk Fakültesi dahil) eğitim dili İngilizce’dir. Bilkent Üniversitesi’ne yatay geçiş yapan öğrenciler ile Türkçe eğitim programlarında kayıtlı olup 667 sayılı KHK uyarınca ÖSYM tarafından Bilkent’e yerleştirilen öğrencilerin (isteğe bağlı İngilizce hazırlık programı okumuş olabilecek öğrenciler dahil) İngilizce dil yeterliği, İngiliz Dili Meslek Yüksekokulu tarafından yapılan İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı (COPE) ile belirlenir. Bu sınavda yeterli bulunmayanların İngilizce Hazırlık Programı’na kayıt yaptırmaları gereklidir.

Bilkent Üniversitesi’nde öğrencilerin derslere devam etmesi zorunludur. Derslere devam etmeyen öğrencilerin eğitim ücreti bursları kesilir.

Kayıtlı olduğu lisans programını normal süresi içinde tamamlayamayan öğrencilerin eğitim ücreti bursları kesilir.

Disiplin cezası alanların eğitim ücreti bursları kesilir.

Geçiş yapan öğrencilerin ders intibakları Lisans Programlarına Yatay ve Dikey Geçiş Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılacağından, İngilizce Hazırlık Programı’na kayıt yaptıran öğrencilerin önceki kurumlarında almış oldukları derslerin Bilkent Üniversitesi’nde sayılması mümkün olmayacaktır.

Lisans ve Ön Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği‘nin  hükümleri uyarınca, öğrencilerin Bilkent Üniversitesi diplomasıyla mezun olabilmeleri için en az son dört yarıyılda Bilkent Üniversitesi öğrencisi olmaları ve eğitim programlarındaki derslerin en az %50’sini Bilkent Üniversitesi’nde almış olmaları gerekir.

Kapatılan vakıf üniversitelerinin öğrencilerinden Bilkent Üniversitesi’ne yerleştirilenlerin, Bilkent Üniversitesi’nin sağladığı burslardan ve sübvansiyonlardan yararlanması mümkün olmayacaktır.

2016-2017 akademik yılı için Bilkent Üniversitesi yurtlarında yer bulunmamaktadır.

Başka bir üniversitede kayıtlı olup Bilkent Üniversitesi’nde özel öğrenci olarak ders almak isteyenlerin, Lisans ve Ön Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği‘nin  hükümleri uyarınca İngilizce dil yeterliği koşullarını sağladıklarını belgelendirmeleri gereklidir.